Vinultra Sauvignon Blanc LITTLE BEAUTY Limited Edition, Marlborough, New Zealand

42.00 лв.

5 продадени последните 5 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на Гроздобер: 2022
Сорт: Совиньон Блан
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 12,5 %

+
  Доставка до: май 23 – май 25
  ... човека разглеждат този продукт

Всичко е в името – “Little Beauty “.

Елегантен Совиньон от Нова Зеландия, от специално селектирано лозе. Сингъл винярд са само 0,10 % от общото производство за района. Марлборо е едно от най-слънчевите места в света за отглеждане на грозде, рай за сорта Совиньон Блан.

Разположено в подножието на могъщите Южни Алпи, лозетоза производство на Little Beauty е добре защитено от океанските ветрове. Лозите са засадени на стари речни тераси, което означава, че почвите са каменисти и свободно дрениращи се, с първично чиста вода, която извира отдолу. Притежание са на независимата семейна компания Vinultra начело с талантливата Евелин Фрейзър, бивш винопроизводител на Cloudy Bay. Използват се само техники за 100% устойчиво лозарство. Сортът Совиньон Блан се отглежда на две тераси и три различни почви в рамките на едно лозе. След дълъг и бавен период на зреене, гроздоветесе събират машинно през нощта и рано сутрин. Няколко пъти се преминава през беритба на реколтата, което добавя сложност и текстура на сместа. Сокът се утаява на студено. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана, за да се отделят естествените аромати на сорта.

 

Характеристики:

Аромат : Билкови нотки от грахова шушулка и пикантост на доматени листа. Тропически нотки на пъпеш медена роса и маракуя. Бяла праскова. Цитрусови нотки нарозов грейпфрут, лимонова трева. Минерална нотка (мокър речен камък или кремък). Свеж и привлекателен аромат.

Вкус: Сочен, апетитен. Нотки на розов грейпфрут, червено френско грозде, маракуя и манго. Интензивен, концентриран, устойчив, текстуриран и щедър вкус.

Температура на сервиране: 10-12° C

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория