Сгушена в сърцето на района на Хирошима, дестилерията Sakurao олицетворява самата същност на японското майсторство. Водени от екип от опитни занаятчии, Sakurao не се колебае да съчетае иновациите и традицията, за да създаде продукти с уникални ароматни профили.
Всяка капка от техните елегантни, плодови уискита разказва автентична история, съчетаваща прецизни техники за дестилация и необикновена среда.
Гамата Togouchi представя изключителното разнообразие от техните творения, дестилирани, отлежали и бутилирани в страната на изгряващото слънце.
За да се сведат до минимум големите температурни колебания между сезоните, дестилерията Sakurao отлежава своите уискита в стар железопътен тунел в подножието на планината Осоракан.
Тези перфектно контролирани условия на стареене ограничават въздействието на дървото, придавайки на уискито Togouchi светлия цвят.
TOGOUCHI Premium съдържа близо 10% малцов ечемик и отлежава в дъбови бъчви.
Нос: Meĸ, cвeж, с тревисти нотки и нотки на ядĸи.
Вкус: Свеж и изключително лек вкус – лешник, шоколад, мед, черен пипер
Финал: Лека киселинност изниква при финала, с нотки на подправки, индийско орехче.