STEMMARI Pinot Grigio DOC 2023, 750 мл.
15.00 лв.
Тип: Бяло вино
Сорт: Пино Гриджо
Производител: Stemmari
Произход: Италия
Регион: Сицилия D.O.C.
Разфасовка: 0.750л.
Стемари отглеждат сорт Пино Гриджо в Сицилия, провинция Рагуза, където топлия климат и слънчевата светлина през цялата година, са причината гроздето да разгърне цялостния си характер, като същевременно запази своя свеж и елегантен вкус.
Характеристики: Мек сламеножълт цвят. Тръпчив аромат, с приятна минералност и свежест. Лек плодов вкус на праскова и круша, смесен с нотки на сухи цветя и подправки.
Алкохолно съдържание: 13%
Температура на сервиране: 10-12° C
Съчетаване с ястия: Отлично се съчетава с антипаста с морски дарове или рибни ястия. Добър баланс с миксирани пържени храни.
Подобни продукти
Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.
Изчерпан
Алкохол: 13,0 ОБ%
Захарност: Сухо бяло вино
Цвят: Среден по интензивност сламен цвят
Аромати: Типични за сорта аромати, ясно изразен цитрус като преобладават ароматите на лайм, грейпфрут, тревисти нотки и зелена ябълка, заедно с тропическо фино участие на маракуя и пъпеш
Киселини: Средни към високи нива на киселини
Тяло: Леко елегантно тяло
Вкусови х-ки: Елегантно съчетание на цитрусово (лимон, грейпфрут) и тропическо (маракуя) усещане
Зрялост: Готово да се пие, не е подходящо за отлежаване над 1-2 години
Завършек: Среден по продължителност завършек.
Година на Гроздобер: 2022
Сорт: Сандански Мискет
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 12,5 %
Алкохол: 14,5 ОБ%
Захарност: Сухо червено вино
Цвят: Среден по интензивност рубинено червен цвят
Аромати: Богат и експресивен аромат на нос, в който откриваме пресни червени и горски плодове – черна черница, боровинки, череши, както и сухи листа, черен пипер
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Елегантно средно тяло, деликатно, но дръзко, меки танини, въпреки възрастта си
Вкусови х-ки: Ароматите от носа се припокриват и във вкуса, обвити в приятна свежест.
Зрялост: Готово, но може да отлежава, има потенциал за развитие
Завършек: Среден по продължителност, плодов и свеж.
Вид: Оранжево / Без сулфити / Натурални
Година на гроздобер: 2022
Бутилка: 750 ml
Сортово съдържание: 100% Мускат Пти Гра
Производител: Domaine de L’Arjolle
Атрактивен бленд от четири френски сорта, с наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 12 месеца в 100% френски дъб.
Година на гроздобер: 2021
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 100% Пино Ноар
Производител: Domaine de Saint-Exupery
Година на гроздобер: 2022
Кутия: 5 L
Сортово съдържание: 60% Сира; 40% Гренаш
Френско вино в кутия – Bag in Box.
Производител: Domaine de l’Arjolle
Алкохол: 14,0 ОБ%
Захарност: Сухо червено вино
Цвят: Среден по интензивност искрящ рубинен цвят
Аромати: Преобладават аромати на пипер, вишна и касис, заедно с какаови и шоколадови нотки
Киселини: Средни към високи нива на киселини
Тяло: Средно към плътно тяло с плодов характер
Вкусови х-ки: На вкус е свежо и сочно, добър баланс между плътност и киселини, като се открояват вкусове на зряла вишна, шоколад, подправки
Зрялост: Готово да се пие, но има потенциал да отлежава.
Завършек: Въздействащ дълъг и свеж финал.
Година на гроздобер: 2023
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 85% Пино Оксероа, 15% Пино блан
Производител: Gustave Lorentz
Година на гроздобер: 2022
Кутия: 5 L
Сортово съдържание: 30% Мерло, 30% Сира, 25% Каберне-Фран, 15% Каберне-Совиньон
Производител: Domaine de l’Arjolle
Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.