Зона на производство: лозя в DOC района в местността Кампиано, община Казано ди Траминя.
Продукция на хектар: около 9 т
Време на гроздобер: средата на октомври.
Техника на винопроизводство: това вино се получава чрез смесване на винарския остатък от още леко сладкото Амароне с вино от Valpolicella DOC. Така се получава втора ферментация, което води до увеличаване на структурата, цвета и алкохолното съдържание благодарение на екстракцията от люспите. Продължителността на втората мацерация е между 2 и 4 дни, с периодични разбърквания, при температура от 20 до 25°C. Виното след това се прехвърля в тоннеа (малки дървени бъчви) за поне 18 месеца. След бутилиране, виното остава в зряване поне 8 месеца, преди да бъде пуснато на пазара.
Дегустационни характеристики: червен рубинен цвят с гранатови отблясъци. На носа е много интензивно и упорито, с аромати на конфитюр от горски плодове, череши в алкохол, сушена виолетка, с подправкови нотки, особено индийско орехче и канела. В устата е много интензивно и продължително, с елегантни и добре изградени танини.
Съчетаване с храна: препоръчва се с меса на скара, печени ястия.