Производствена зона: Монте Фоскарино, местност Казете.
Продукция на хектар: 8 т
Събиране на гроздето: първата половина на октомври, лозята се намират на Монте Фоскарино в местност Казете, в най-класическата зона на Soave. Почвите са съставени от базалт с вулканичен произход.
Винификационна техника: Гроздето се пресова и отделя от гроздовите чепки, след което пюрето се охлажда незабавно до 10-12°C за 12 часа, в зависимост от зрелостта и здравето на плода. След пресоването мъстта се избистря и ферментацията, в стоманени съдове, протича при контролирана температура от около 18°C. След това виното се поставя в барици и тонелки (съответно с капацитет 225 и 500 литра) от 3-4 преработки за около 6-8 месеца. След този период виното се прехвърля в стоманен съд, където остава за отлежаване още 4-5 месеца. След бутилиране, Casette Foscarino остава в отлежаване поне 6 месеца, преди да бъде пуснато в търговската мрежа.
Дегустационни характеристики: с жълт цвят и златисти отблясъци. В аромата е фин, с нотки на зрели екзотични плодове, сушени плодове, подправки и ванилия, придадени от барика, с изразена минералност.
Съчетаване с храна: добре се съчетава с основни ястия от риба, приготвени с зеленчуци, рибни супи и меки сирена.
Температура на сервиране: 10-12°C