Газировка: Благодарение на метода Шарма за 20 дни.
Производствен район: Гроздето идва от лозето в района на Монте Газо, средната възраст на лози е 80 години, 200 м надморска височина.
Производство на хектар: 12 т
Беритба на грозде: Ръчно през средата на септември (пълно узряване)
Винификация: Гроздовите китки за основата на пенливото вино се пресоват нежно и ферментират без добавяне на химически добавки. След ферментацията виното престоява върху дрождите до февруари.
Дегустационни характеристики: Аромат на бели цветя, ябълка и коричка хляб, с устойчива и приятна свежест. Наситен минерален и земен аромат, типичен за територията. Конвивиален и питателен вин, характеризиращ се с леко горчиво следвкус на бадем, характерен за Гарганега.
Съчетаване с храна: Идеално като аперитив или пауза с приятели. Перфектно за сервиране с пълноценна храна за хора, които предпочитат естествени и автентични вкусове пред сложни и структурирани аромати.