Зона на производство: лозя в зона DOC Валполичела, местност Кампиано, община Казано ди Траминя
Продукция на хектар: около 12 т.
Време на гроздобер: в края на септември.
Техника на винификация: Гроздето, набрано на ръка, се смачква веднага след прибирането, след което започва ферментацията при температура, която се контролира ежедневно и варира от минимум 18°C до максимум 22°C. Мацерацията продължава около 7-8 дни, в зависимост от характеристиките на гроздето и реколтата. Виното се ферментира и отлежава в неръждаема стомана, тъй като това помага за запазване на свежестта и ароматните подправки. След бутилирането виното престоява в процес на отлежаване за поне 3 месеца, преди да бъде пуснато в търговската мрежа.
Дегустационни характеристики: Рубинено червен цвят. В аромата се открояват нотки на свежа череша, черни горски плодове и черен пипер. Средно интензивно, с добре интегрирани и балансирани танини. На вкус се усещат нотки на тъмни плодове и череши, черен шоколад и подправки.
Съчетаване с храна: Подходящо със средиземноморска кухня, печени меса и меса на скара.
Температура на сервиране: 16-17°C.