Зона на производство: най-доброто грозде от лозя в DOCG района в местността Кампиано, община Казано ди Траминя.
Продукция на хектар: 6 т
Време на гроздобер: първата десетдневка на октомври.
Техника на винопроизводство: гроздето се събира на ръка и се поставя в платформи, където се суши в сушилнята, като температурата и влажността се следят постоянно. Ферментацията започва в началото на януари, когато загубата на тегло при сушенето е около 45% и зависи от годината. Температурата на ферментация варира между 23 и 28°C, а продължителността на мацерацията е около 20 дни, в зависимост от характеристиките на гроздето. След това виното отлежава в голяма 30-хл бъчва от славонски дъб за 60 месеца. След бутилирането, виното продължава да зрее поне 6 месеца, преди да бъде пуснато на пазара.
Дегустационни характеристики: дълбок рубинен цвят. Интензивни аромати на тъмна череша и слива са допълнени от какао и кафе. Вкусът е богат и плодов, след което преминава в по-цветни нотки, завършвайки с дълго, фино, но много плътно усещане.
Съчетаване с храна: прекрасно се комбинира с по-силни ястия като еленско месо или печено, както и с много зрели сирена. Това е и отлично вино за медитация.
Температура на сервиране: 20-22°C
Препоръчва се!