Зона на производство: най-доброто грозде от лозя в DOC района в местността Кампиано, община Казано ди Траминя.
Продукция на хектар: 6 т
Време на гроздобер: първата десетдневка на октомври.
Гроздето се събира на ръка и се поставя в платформи, където се суши в сушилнята (фруттайо) за два месеца, като се следи постоянно температурата и влажността.
Винопроизводство: ферментацията започва в началото на януари, когато загубата на тегло при сушенето е около 45% и в зависимост от годината. Температурата на ферментация варира между 23 и 28°C, а продължителността на мацерацията е около 20 дни, в зависимост от характеристиките на гроздето. След това виното отлежава в големи бъчви поне 30 месеца. След бутилирането, виното продължава да зрее поне 10 месеца, преди да бъде пуснато на пазара.
Дегустационни характеристики: червен рубинен цвят с гранатови отблясъци. На носа е много интензивно и упорито, с плодовете на череши в алкохол, сушени сливи и сухи ядки като лешници и бадеми. С времето се освобождават подправкови аромати с нотки на тютюн, дим и канела. В устата е обгръщащо, със силна структура и елегантна мекота на танините, които придават голямо и дълготрайно равновесие.
Съчетаване с храна: препоръчва се с големи печени ястия, брадени ястия, дивеч и зрели сирена.
Температура на сервиране: 20-22°C