Monte Tondo Soave Classico DOC, 750 мл.

22.30 лв.

Година на Гроздобер: 2023
Сорт: 100 % Гарганега
Количество: 0,750 л.
Алкохол %: 12,5 %

Изчерпан

  ... човека разглеждат този продукт

В хълмовете на Соаве лозарят Джино Магнабоско, заедно със своето семейство, продължава тази страст, предавана през поколенията. Интензивен аромат, сух вкус и свежест са характеристики на вината на Монте Тондо, които трудно се забравят. Семейство Магнабоско внимателно следи всяко ново подобрение в технологиите за производство на грозде в районите Соаве и Валполичела, за да гарантира вина с най-добро качество, които достойно представят региона, в който са произведени.

Тероар: Лозя, разположени в класическата зона на Soave, на хълма Монте Тондо, където почвите са от калциево естество, подходящи за производството на структурирани и минерални вина.

Продукция на хектар: 11 т
Събиране на гроздето: ръчно, през средата на септември.

Винификационна техника: Гроздето се пресова и отделя от гроздовите чепки, след което пюрето се охлажда незабавно до 10-12°C за 12-24 часа, в зависимост от зрелостта и здравето на плода. След пресоването, мъстта се избистря и ферментацията, в стоманени съдове, протича при контролирана температура от около 16-18°C. След това виното се оставя върху финия си лъсък, който се поддържа в суспензия на всеки 20 дни, за около 4 месеца. След бутилиране виното остава в процес на отлежаване поне 2 месеца преди да бъде пуснато в търговската мрежа.

Дегустационни характеристики: жълто-сламено с златисти отблясъци. Цветни и плодови аромати с нотки на екзотични плодове и сушени плодове. Вулканичната почва придава отчетлив минерален нюанс както в аромата, така и в вкуса, като същевременно подчертава солеността и пълнотата на виното. Комплексността и кръглотата му се увеличават с отлежаването в бутилка.

Съчетаване с храна: препоръчва се с предястия, рибни ястия, морски дарове, бели меса и е отличен аперитив.

Температура на сервиране: 10-12°C

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория