Mezzacorona NOS Teroldego DOC 2016, 750 мл.

57.00 лв.

5 продадени последните 2 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Тип: Червено вино
Сорт: Теролдего
Производител: Mezzacorona
Произход: Италия
Регион: Трентино D.O.C.
Разфасовка: 0.750л.

+
  Доставка до: апр. 16 – апр. 18
  ... човека разглеждат този продукт

NOS Teroldego Rotaliano илюстрира върха на качеството на вината Мезакорона, прави се в ограничени количества и само при най-добра реколта от грозде, събрано ръчно и отгледано в най-добрите лозя в зоната с апелация DOC Теролдего, в областта Пиана Роталиана.

ХАРАКТЕРИСТИКИ: След първоначалната ферментация, която протича в малки стоманени танкове, НОС отлежава 2 години в прецизно избрани барици и след това още 1 година в големи дъбови бъчви. След като се бутилира се оставя в покой още 12 месеца, за пълно усъвършенстване.Като резултат, виното е с плътен рубинено червен цвят с блестящи, живи виолетови отблясъци. Носът е интензивен и приятен плодов със свежи аромати на черни горски плодове и открояващи се нюанси на къпини, боровинки, касис. Нотки на черни трюфели и кожа с напомняне за ванилия и дъб пикантно допълват букета.Виното е наситено, богато на плътни аромати. То е сухо, добре балансирано и с плътно тяло с типичният лек бадемов вкус. Отличават се добре структурирани, кадифени танини, продължителен великолепен финал.

АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ: 13.5%

ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: 18-20° C

СЪЧЕТАВАНЕ С ЯСТИЯ: Това е вино за наслада, способно да задоволи дори и най-изисканото небце. Подходящо е за по-специални моменти от живота и идеално се допълва към най-добрите ястия от италианската кухня. Елегантността и структурата на това изключително вино биха се съчетали подходящо с добре структурирани ястия като задушени или печени червени меса, дивеч, трюфели и ароматни сирена с подправки.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория