Maso di Mezzo PINOT GRIGIO ROSE Mezzacorona IGT 0.75

15.50 лв.

6 продадени последните 16 часа
Побързай! Вече 4 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на Гроздобер: 2022
Сорт: Пино Гриджо
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 12,5 %

+
  Доставка до: май 23 – май 25
  ... човека разглеждат този продукт

Мезакорона е най-големия производител на Пино Гриджо в света, изключително с грозде от собствени лозя, в най-типичният район за сорт Пино Гриджо – Трентино, в сърцето на Доломитите. Точно този бледо розов цвят перфектно изразява самата природа на Пино Гриджо. Цветът на плодовете му с медни нюанси разкрива пластичността на този сорт грозде, което създава вина с много нюанси на цвета.

Може би първите хора в Трентино, които са използвали това грозде, винифицирано Пино Гриджо като – Розе от този сорт. Гроздето се събира между края на август и първата седмица на септември. След пресоване и обезмасляване мъстта се охлажда до 12 ° C и се оставя в пряк контакт с кожите в пресата за около 8- 10 часа. През този период се извличат цветните и ароматните компоненти. След това се събира мъстта и се извършва меко пресоване на кожите до максимум 0,4 бара, за да се ограничи извличането на танини. След това мъстта се филтрира и ферментацията започва с добавянето на избрани дрожди при температури 16-18 ° C, която продължава около 12 дни. В края на този процес виното се оставя да почине върху утайка за 3-4 месеца, преди да бъде подготвено за бутилиране.

Характеристики: Нежен, бледо розов цвят. Носът разкрива много свеж и деликатен профил, илюстриран от аромати на червени и цитрусови плодове, примесен с нежни флорални нотки. Вкусът е с приятна соленост и свежест, което повишава типичната освежаваща киселинност на виното розе.

Температура на сервиране: 10-12° C

Съчетаване с ястия: Идеално като аперитив, но и отлично допълнение с мезета, бели меса и риба

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория