La Nit de les Garnatxes Slate 2021, 750 мл
28.00 лв.
Година на Гроздобер: 2021
Сорт: Гарнача
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 14,5 %
Изчерпан
Почвите при този парцел с Гарнача за La Nit de les Garnatxes Slate 2020 са земни шисти (Llicorella). Скалата се образува при висока температура в среда с високо налягане, дълбоко в земната кора. Корените на лозите са в близък контакт с Llicorella. Гроздето се бере ръчно средата на септември.
Настойването е от 21 до 35 дни. Виното ферментира при контролирани температури (27-29ºC) в резервоари от неръждаема стомана. След това отлежава 3 месеца във френски дъбови бъчви (300л), леко и средно препечени. Последно отлежаване в бетонни резервоари за 6 месеца, преди бутилиране.
Дегустация: Наситен черешов цвят. На небцето тази гарнача дава повече тъмни плодове и е характерна с минералност, нотки на графит и мокър камък. Танините са отчетливи, но зрели, тялото е плътно. Три месеца във френски дъб. Дълъг финал с нотки балсамико и билки.
Идеи за комбиниране с храна: Червено месо, тартар от риба тон, ризото с гъби или треска.
Температура на сервиране: 15-17 ° C
Подобни продукти
Алкохол: 14,5 ОБ%
Захарност: Полусладко (32 г./л. остатъчна захар)
Цвят: Блед гранатов цвят
Аромати: Силно изразен плодов аромат с преобладаваща дюля и букет от билки, открояват се характерният пелин, карамфил, захаросани червени плодове, печен сладкиш, ликорис
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Леко елегантно тяло
Вкусови х-ки: Елегантно съчетание на лека сладост, карамелизирани плодове и билки, заедно с типичната за пелина горчивина, но всички в умерена пропорция
Зрялост: Готово да се пие, не е подходящо за отлежаване над 1-2 години
Завършек: Дълъг финал
Година на гроздобер: 2022
Кутия: 5 L
Сортово съдържание: 60% Совиньон Блан, 40% Вионие
Производител: Domaine de l’Arjolle
Година на гроздобер: 2023
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 85% Пино Оксероа, 15% Пино блан
Производител: Gustave Lorentz
Вид: Бяло, BIO
Година на гроздобер: 2023
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: Вионие, Гренаш Блан, Русан, Клерет, Марсан, 25 годишни лозя
Производител: Domaines Paul Jaboulet Aîné
Година на гроздобер: 2022
Кутия: 5 L
Сортово съдържание: 30% Мерло, 30% Сира, 25% Каберне-Фран, 15% Каберне-Совиньон
Производител: Domaine de l’Arjolle
Алкохол: 12,5 ОБ%
Захарност: Сухо бяло вино
Цвят: Среден по интензивност сламен цвят
Аромати: Интензивен нос с преобладаващи аромати на ананас, дюля, пъпеш, цвят (цъфтеж), индрише, бонбони
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Средно тяло
Вкусови х-ки: Интензивен вкус – съчетание на цитрусово (грейпфрут), тропическо (ананас) и цветисто усещане
Зрялост: Може да се пие веднага, но има потенциал да отлежава
Завършек: Среден по продължителност завършек, след като се преглътне виното има какво още да ви казва.
Година на гроздобер: 2021
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 100% Разлинг
Производител: Gustave Lorentz
Атрактивен бленд между два български сорта. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 18 месеца в 100% български дъб. Възможна е появата на благородна утайка.
Алкохол: 13,5 ОБ%
Захарност: Сухо бяло вино
Цвят: Среден по интензивност искрящ златист цвят
Аромати: Многопластов ароматен профил с интензивни ухания на праскова, банан, маракуя, ананас и смокиня с нотки на мед и масло
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Средно тяло
Вкусови х-ки: На вкус е свежо и сочно, добър баланс между плътност и киселини, с много добро развитие на вкусовите аромати
Зрялост: Готово да се пие, но има потенциал да отлежава.
Завършек: Въздействащ дълъг и свеж финал.
Година на гроздобер: 2019
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 100% Мерло
Производител: Domaine De L’Arjolle
Година на Гроздобер: 2017
Сорт: Мелник 55
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 14,5 %
Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.
Изчерпан