Casanova Treixadura White 2021, 750мл

23.50 лв.

3 продадени последните 12 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на Гроздобер: 2021
Сорт: Трейксадура
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 13,0 %

+
  Доставка до: юни 18 – юни 20
  ... човека разглеждат този продукт

Произход на гроздето: Fincas A Cerca и Pazo Casanova, лозя разположени на десния бряг на долината Miño на 180m и 380m.

Типове почви: Почви на основата на гранит (sábrego) с шисти.

Винификация: Гроздето се избира и бере ръчно от собствено лозя, разположени в най-добрите райони за производство в долината Миньо.

Незабавен транспорт до винарната, където гроздето се темперира при 5ºc в хладилна камера. Втора селекция от отделни клъстери се извършва с помощта на вибрираща инспекционна маса, последвано от премахване на стъблата и студена мацерация за два часа и половина, преди внимателно пресоване в пневматична преса. Ферментира с контролирана температура и след това почива върху фина утайка за четири месеца в неръждаема стомана. Остава в бутилка до оптималния момент за продажба.
Дегустация: Атрактивен, бледожълт цвят със стоманен ръб. Чисто и много светло. Обгръщащи, интензивни аромати с нотки на костилкови плодове (жълта праскова, слива мирабел) и нотка лимон (лимонова кора, лимонови капки), които се комбинират с флорални аромати (лайка). Нотки на мащерка, копър, джинджифил, сладък корен и изворна вода. Ароматно и пълно.

Идеи за комбиниране с храна: Тартар от червен тон, суши, пушена риба (сьомга, треска и сардина), синя риба, сезонни зеленчуци на скара, ризото с морски дарове, калмари, паеля, манатарки, гъши дроб.
Температура на сервиране: 7-9 ° C
Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория