Barbuntin Albariño 2022, 750 мл.
26.00 лв.
Тип: Бяло вино
Сорт: 100% Албариньо
Производител: Quinta de Couselo
Произход: Испания
Регион: Rías Baixas, O Rosal, Galicia
Разфасовка: 0.750л.
„Водещ производител в O Rosal, един от петте подрегиона на Rías Baixas.“ Кристел Гибер, Decanter март 2016 г
Хосе Гонзалес и брат му Хавиер са работили усилено, за да възстановят тези древни лозя, които покриват малко над 6 хектара. Уважавайки вековното традиционно винопроизводство на Quinta de Couselo, винопроизводителят José Manuel Martínez Juste произвежда наистина елегантни и прецизни вина, които отразяват уникалния тероар на имението. Построен през 1163 г. от монасите на Monasterio de Santa Maria de Oia, Quinta de Couselo се намира в най-южната част на Rías Baixas DO в долината O Rosal, граничеща на юг с устието на река Miño и повлияна от Атлантическия океан на запад. Изящният каменен пазо, или имението, се наблюдава от чифт борове, които са представени на елегантните етикети. Специалният микроклимат тук се състои от меки температури, обилни валежи и слънчеви часове, необходими за отличното узряване на гроздето. Лозята се отглеждат върху седиментни почви: гранит и шисти, и са дълбоки и богати на органична материя, за да придадат добра киселинност на плодовете и получените вина. Отглежданите сортове са Albariño, Caiño Blanco, Loureiro и Treixadura. Всички лозарски практики са избрани така, че да са напълно съвместими с опазването и подобряването на природната среда (интегрирано производство). Беритбата обикновено се извършва през втората половина на септември, когато гроздето достига оптимална зрялост. Всичко се извършва ръчно, в пластмасови касетки с капацитет 20 кг. Беритбата на всеки от различните сортове грозде се извършва отделно. Веднъж попаднало във винарната, внимателно подбраното грозде е 100% без дръжки. Пневматичната преса, настроена на ниско налягане, извлича сока много внимателно. Сокът се охлажда и се оставя да се декантира преди ферментация с контролирана температура (16-17°C) в резервоари от неръждаема стомана с местни дрожди. След няколкомесечно отлежаване върху утайката, виното се избистря, студено стабилизира, стерилно филтрира и бутилира.
Rías Baixas „Barbuntin“: произхожда от избрани парцели, както и от други уважавани производители. Селекция на гроздето в лозето. Контрол на температурата от получаването на гроздето. Допълнителна селекция на грозде, по клъстер, на масата за сортиране. Лека накисване на цяло грозде в студено съхранение преди пресоване. Разделяне на мъстта. Статични стелажи. Нискотемпературна ферментация. Отлежаване на фина утайка 4 месеца. Избистряне, стабилизиране и стерилна филтрация преди бутилиране през юни.
Препоръчано от Decanter като едно от най-ценните им испански и португалски вина за под £20, Rias Baixas ‘Barbuntin’ Quinta de Couselo е чудесно ароматно Albariño с минералност от натрошени черупки от стриди и хрупкава киселинност, която крещи да бъде съчетана с морски дарове.
100% Албариньо
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Цвят: Сламеножълт
Аромат : Интензивен, със свежи плодови аромати (ябълка, круша), фини цитруси, речен камък, интензивно флорален с добра комплексност, минерал, нотки на ароматни свежи билки.
Вкус: Показва сортов характер, с плътност, голяма свежест. Свежият плод, нотки на билки, дълга, вкусна и добра освежаваща киселинност.
АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ: 12,5%
СЪЧЕТАВАНЕ С ЯСТИЯ: Приятно съчетание с морски дарове, леки месни ястия, фини рибни ястия, сирене и студени тапас.
Подобни продукти
Есента е представена от Пино Ноар с искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна, зряла черна череша и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал.
Атрактивен бленд между два български сорта. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 18 месеца в 100% български дъб. Възможна е появата на благородна утайка.
Атрактивен бленд от четири френски сорта, с наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 12 месеца в 100% френски дъб.
Розе от българския сорт Рубин, от собствените лозя на избата. Свеж и плодов аромат, който ви приканва да отпиете веднага. А на небцето се наслаждавате на изразена плодовост, лека пикантност и минералност, които носят пълна наслада. Дълъг и запомнящ се послевкус.
NEW VINTAGE 2019
Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура.
Година на гроздобер: 2023
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 85% Пино Оксероа, 15% Пино блан
Производител: Gustave Lorentz
Атрактивен бленд между два български сорта. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 18 месеца в 100% български дъб. Възможна е появата на благородна утайка.
Зимният представител е чисто сортов Каберне фран, с наситен пурпурен цвят и сочен нос с черна череша. Елегантно тяло с меки танини и пикантен финал.
Вид: Оранжево / Без сулфити / Натурални
Година на гроздобер: 2022
Бутилка: 750 ml
Сортово съдържание: 100% Мускат Пти Гра
Производител: Domaine de L’Arjolle
Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.
Година на Гроздобер: 2017
Сорт: Мелник 55
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 14,5 %
Алкохол: 14,5 ОБ%
Захарност: Сухо червено вино
Цвят: Среден по интензивност рубинено червен цвят
Аромати: Богат и експресивен аромат на нос, в който откриваме пресни червени и горски плодове – черна черница, боровинки, череши, както и сухи листа, черен пипер
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Елегантно средно тяло, деликатно, но дръзко, меки танини, въпреки възрастта си
Вкусови х-ки: Ароматите от носа се припокриват и във вкуса, обвити в приятна свежест.
Зрялост: Готово, но може да отлежава, има потенциал за развитие
Завършек: Среден по продължителност, плодов и свеж.