Barbuntin Albariño 2022, 750 мл.

26.00 лв.

4 продадени последните 13 часа
Побързай! Вече 2 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Тип: Бяло вино
Сорт: 100% Албариньо
Производител: Quinta de Couselo
Произход: Испания
Регион: Rías Baixas, O Rosal, Galicia
Разфасовка: 0.750л.

+
  Доставка до: юли 24 – юли 26
  ... човека разглеждат този продукт

„Водещ производител в O Rosal, един от петте подрегиона на Rías Baixas.“ Кристел Гибер, Decanter март 2016 г

Хосе Гонзалес и брат му Хавиер са работили усилено, за да възстановят тези древни лозя, които покриват малко над 6 хектара. Уважавайки вековното традиционно винопроизводство на Quinta de Couselo, винопроизводителят José Manuel Martínez Juste произвежда наистина елегантни и прецизни вина, които отразяват уникалния тероар на имението. Построен през 1163 г. от монасите на Monasterio de Santa Maria de Oia, Quinta de Couselo се намира в най-южната част на Rías Baixas DO в долината O Rosal, граничеща на юг с устието на река Miño и повлияна от Атлантическия океан на запад. Изящният каменен пазо, или имението, се наблюдава от чифт борове, които са представени на елегантните етикети. Специалният микроклимат тук се състои от меки температури, обилни валежи и слънчеви часове, необходими за отличното узряване на гроздето. Лозята се отглеждат върху седиментни почви: гранит и шисти, и са дълбоки и богати на органична материя, за да придадат добра киселинност на плодовете и получените вина. Отглежданите сортове са Albariño, Caiño Blanco, Loureiro и Treixadura. Всички лозарски практики са избрани така, че да са напълно съвместими с опазването и подобряването на природната среда (интегрирано производство). Беритбата обикновено се извършва през втората половина на септември, когато гроздето достига оптимална зрялост. Всичко се извършва ръчно, в пластмасови касетки с капацитет 20 кг. Беритбата на всеки от различните сортове грозде се извършва отделно. Веднъж попаднало във винарната, внимателно подбраното грозде е 100% без дръжки. Пневматичната преса, настроена на ниско налягане, извлича сока много внимателно. Сокът се охлажда и се оставя да се декантира преди ферментация с контролирана температура (16-17°C) в резервоари от неръждаема стомана с местни дрожди. След няколкомесечно отлежаване върху утайката, виното се избистря, студено стабилизира, стерилно филтрира и бутилира.

Rías Baixas „Barbuntin“: произхожда от избрани парцели, както и от други уважавани производители. Селекция на гроздето в лозето. Контрол на температурата от получаването на гроздето. Допълнителна селекция на грозде, по клъстер, на масата за сортиране. Лека накисване на цяло грозде в студено съхранение преди пресоване. Разделяне на мъстта. Статични стелажи. Нискотемпературна ферментация. Отлежаване на фина утайка 4 месеца. Избистряне, стабилизиране и стерилна филтрация преди бутилиране през юни.

Препоръчано от Decanter като едно от най-ценните им испански и португалски вина за под £20, Rias Baixas ‘Barbuntin’ Quinta de Couselo е чудесно ароматно Albariño с минералност от натрошени черупки от стриди и хрупкава киселинност, която крещи да бъде съчетана с морски дарове.

100% Албариньо

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Цвят: Сламеножълт
Аромат : Интензивен, със свежи плодови аромати (ябълка, круша), фини цитруси, речен камък, интензивно флорален с добра комплексност, минерал, нотки на ароматни свежи билки.
Вкус: Показва сортов характер, с плътност, голяма свежест. Свежият плод, нотки на билки, дълга, вкусна и добра освежаваща киселинност.

АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ: 12,5%

СЪЧЕТАВАНЕ С ЯСТИЯ: Приятно съчетание с морски дарове, леки месни ястия, фини рибни ястия, сирене и студени тапас.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория