Тероар: Глина и чакъл / Глина и варовик
Позициониране: Южни и югоизточни склонове
Средна възраст на лозята: 35 години
Площ на лозята: 20 хектара
Средна плътност: 5200 лозя на хектар
Винопроизводство: Виното се произвежда по устойчиви методи на земеделие, сертифицирани с ВЕС (Висока Екологична Стойност).
Гроздобер: Гроздето се събира механично, рано сутрин, за да се запази свежестта и ароматът му.
Винификация: Ферментацията протича спонтанно, с помощта на дрождите, естествено присъстващи в гроздето, в терморегулирани бетонни съдове. Мацерацията трае около 25 дни с нежно извличане на соковете чрез помпане.
Отлежаване: Виното отлежава 12 месеца в терморегулирани бетонни съдове, след което се блендира.
Дегустация: Prelude е истинско удоволствие за сетивата. Носът е наситен с интензивни аромати на свежи плодове като касис и череша. Вкусът е все така плодово експлозивен, а танините – меки и обгръщащи, оставяйки дълга и запомняща се следа с аромати на черешова костилка.
Съчетаване с храна: Това вино е перфектно за аперитив, както и за съчетаване с различни предястия и основни ястия. Идеално е за ястия с бяло месо, стекове, както и за сервиране с пресни или зрели сирена.
Виното е свежо и готово за пиене сега, но може да се съхранява до 5 години за тези, които предпочитат да му дадат време да се развие.