Червено вино Шато О Пера Бордо / Château Haut Peyrat Bordeaux CDO 2018, 750 мл.

32.00 лв.

6 продадени последните 18 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2018
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 50% Мерло, 25% Каберне – Совиньон, 25% Каберне Фран
Отличия: Златен медал Брюксел 2021
Производител: Château Haut Peyrat

+
  Доставка до: юли 24 – юли 26
  ... човека разглеждат този продукт

Дегустация: Рубиненочервен брилянтен цвят отразяващ плодовия аромат, излъчван от чашата. Изразява перфектен баланс между деликатността на Мерло и Каберне Фран, върху череша и къпина, и ароматите на шоколад и ментол на Каберне Совиньон, които сами по себе си деликатно се разтопяват с грилованите нотки на отлежаването. Силата му придава красива устойчивост.
Винификация: 2018 Château Haut Peyrat Cadillac Rouge е в страхотна година за вина от Бордо. Производството на узряло и концентрирано грозде направи възможно разработването на Kадилак от Бордо с перфектен баланс между сортове грозде, мерло, каберне фран и каберне совиньон. Виното е ферментирало в терморегулирани бетонни казани и е отлежавало 12 месеца във френски дъбови бъчви
Тероар и лозя: Аргило-чакълест/Аргило-варовик
Подходящи храни: Съчетава се с меса или зеленчуци на скара, традиционно ястие в сос или по-екзотични вкусове като тажин и маринати. Освен това ще бъде идеалният спътник за вашите отлежали сирена.
Имението и лозето: Първите реколти в Château Haut Peyrat датират от 1690 г. Той беше поет от Isabelle и Didier Gil през 2014 г. като напълно възстанови имота, включително лозето. Разположено на AOC Cadillac, лозето се простира на 20 ха. с тероар Аргило-чакълест/Аргило-варовик. Съоражениета за производство е от най-ново поколение, което позволява да се извадят от домейна вина със забележително качество.
Район: Бордо, Франция
Температура на сервиране: 16-17 °C
Алкохолно съдържание:  14 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: Над 15 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория