Червено вино Шато д’Агасак 2011- Château d’Agassac 2011

64.50 лв.

5 продадени последните 5 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2011
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 60% Каберне Совиньон, 40% Мерло
Отличия: 91/100 pts. Wine Enthusiast; 88pts. Robert Parker
Производител: Château d’Agassac

+
  Доставка до: юли 22 – юли 24
  ... човека разглеждат този продукт

Дегустация: Вино с красив гранатено-червен цвят и лилави нюанси, интензивност и много блясък. Мощният и хармоничен нос доставя печени нотки с нотки на мока и боб Тонка, покрити в нежно ванилово дърво. Всички подкрепени от пикантни аромати, сред които се отличават нотки на печен карамфил и черен пипер. След аерация доминиращият аромат се дефинира на фона на минералност, където се появяват нотки на графит, подкрепени от нюанси на горчиво какао и ликьор. След няколко минути структура на носа се засилва и чрез последователни докосвания се появяват на сандалово дърво и сладки подправки (канела).
В небцето има много копринени танини, които покриват нежна и еластична текстура, без излишна дървесина. Текстурата на това сладко и деликатно вино се увеличава с дегустацията, без да оставя агресивност, докато присъства таниновата структура. Финалът е дълъг, допълнен с минерални нотки, които съчетават аромати на графит и горещ шоколад.
Винификация: Първоначално гроздето се сортира в лозето, а след това отново в избата. Винификация, при контрол на температурата в съдове от неръждаема стомана. Период на мацерация – от три до четири седмици. Отлежаване – 12 до 15 месеца, 60% в нови бъчви и 40% във иноксови вани (за запазване богатството на плодовете). Следва фино филтриране, бутилиране. Отлежаване на виното 24 месеца в бутилката.
Тероар и лозя: Пясъчно-чакълест тероар, при който човешката намеса е ограничена до отглеждането на уникалния характер на вината без опит за влияние върху природата.
Подходящи храни: Перфектна комбинация с патешко магре със смокини, телешко филе с боровинки и сос трюфел.
Район: Cru Bourgeois/Haut-Médoc / Bordeaux
Температура на сервиране: 16-17 °C
Алкохолно съдържание:  13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: Над 12 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория