Червено вино Пур Лез Ами – Pour Les Amis

21.50 лв.

2 продадени последните 14 часа
Побързай! Вече 4 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2018
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 40% Сира, 50% Гренаш, 10% Мурведр
Производител: Château Gilbert & Gaillard

Only 1 item(s) left in stock.
  Доставка до: юли 22 – юли 24
  ... човека разглеждат този продукт

Дегустация: Вино с красив гранатено-червен цвят и лилави нюанси. Интензивни аромати на червени и черни плодове с фини минерални тонове. Нотки на пушек и горски листа. Гъвкавост и плътност в небцето с прекрасна интензивност и послевкус на черни плодове, дърво и подправки, съчетани с прекрасна свежест.
Винификация: Изцяло ръчен гроздобер и последващо сортиране в избата. Предферметационна мацерация – приблизително 8 до 10 дни, последвана от нежна екстракция в началото на ферментацията. Постферментационната мацерация зависи от резултатите от ежедневната дегустация на сока. Отлежаване на виното в иноксови контейнери за 5-6 месеца за максимално изграждане на структурата. Виното не отлежава в дъбови бъчви, за да запази изцяло плодовия си характер, естествени дървесно-пикантни нотки и забележителната минералност. Продължително отлежаване в бутилката, за да добие изящна заобленост и финес.
Подходящи храни: Перфектна комбинация със Средиземноморска кухня, печени меса и тапаси. Много подходящо за ястия с агнешко месо.
Район: AOP Saint-Chinian
Температура на сервиране: 15-16 °C
Алкохолно съдържание:  14,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 7-8 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория