Червено вино Помие Агасак – Pomies Agassac

33.00 лв.

3 продадени последните 20 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2017
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 60% Мерло, 33% Каберне – Совиньон, 7% Каберне Фран
Отличия: 91/100 pts. Wine Enthusiast, USA January 2017
Производител: Château d’Agassac

+
  Доставка до: окт. 07 – окт. 09
  ... човека разглеждат този продукт

Дегустация: Вино с красив гранатено-червен цвят и лилави нюанси, интензивност и много блясък. Носът е отчетлив, с аромати на захаросани червени плодове и сладки подправки, съчетан със свежест и нотки на хумус. След аерация виното е по-концентрирано и се появяват аромати на билки, пушек, съчетани с нежно докосване на мента и тамян. В послевкуса се развиват аромати на узрели черни плодове (къпини, боровинки).
Винификация: Първоначално гроздето се сортира в лозето, а след това отново в избата. Винификация, при контрол на температурата в съдове от неръждаема стомана. Период на мацерация – от три до четири седмици. Отлежаване – 12 до 15 месеца, 60% в нови бъчви и 40% във иноксови вани (за запазване богатството на плодовете). Следва фино филтриране, бутилиране. Отлежаване на виното 24 месеца в бутилката.
Тероар и лозя: Пясъчно-чакълест тероар, при който човешката намеса е ограничена до отглеждането на уникалния характер на вината без опит за влияние върху природата.
Подходящи храни: Перфектна комбинация с филе миньон, телешко филе със сос трюфел, свинско с гъби.
Район: Haut-Médoc / Bordeaux
Температура на сервиране: 16-17 °C
Алкохолно съдържание:  13 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: Над 15 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория