Роял Руж Каберне Фран 2021, 750 мл.

23.70 лв.

7 продадени последните 14 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Алкохол: 14,0 ОБ%
Захарност: Сухо червено вино
Цвят: Среден по интензивност искрящ рубинен цвят
Аромати: Преобладават аромати на пипер, вишна и касис, заедно с какаови и шоколадови нотки
Киселини: Средни към високи нива на киселини
Тяло: Средно към плътно тяло с плодов характер
Вкусови х-ки: На вкус е свежо и сочно, добър баланс между плътност и киселини, като се открояват вкусове на зряла вишна, шоколад, подправки
Зрялост: Готово да се пие, но има потенциал да отлежава.
Завършек: Въздействащ дълъг и свеж финал.

+
  Доставка до: юли 22 – юли 24
  ... човека разглеждат този продукт

Облечен в кралски одежди, многолик и познат в различни стилове на винифициране, с Royal Rouge Cabernet Franc Ви представяме един класически представител на червените сортове с вековна история – Каберне Фран, … прочетен през нашия поглед. При нас той е Кралят на черните! Едносортов, неподправен!

Лозе: Гроздето, използвано за него е отгледано в условията на лозе „ДЪБНИКА“, намиращо се на левия бряг на река Вит, в района на с. Горни Дъбник, където реката слиза от хълмовете на Предбалкана и се запътва към устието си; почвата е мощна, добре структурирана, дренирана, върху карстова основа, надморската височина е около 180 метра

Реколта: Продължителни и интензивни пролетни валежи по време на фазата развитие на съцветията, но благоприятни слънчеви и сухи дни през фазата на цъфтеж; в съчетание с горещо и сухо лято, топло и без валежи и по време на целия гроздобер с големи амплитуди на нощни и дневни температури. Една добра лозарска година с добър добив – в резултат здраво и качествено грозде, предпоставка за създаване на висококачествени вина.

Винификация:Ронкане и мачкане, последвано от студена предферментативна мацерация за 4-5 дни с цел екстракция на цвят и аромати. Алкохолна ферментация в малки неръждаеми съдове с постоянен контрол. Обливания и делестаж с цел оптимизиране на екстракционните процеси. Контролирана ЯМКФ в малки резервоари след отделянето от твърдите части.  Отлежване в неръждаеми съдове за 11 месеца преди бутилиране.

Виното: 100 % Каберне Фран. Богат, комплексен нос с изявен аромат на пипер, тютюн, какао, черни плодове. Хармонична структура. Свеж, сочен Каберне Фран с интензивен нос и многопластови ароматни и вкусови характеристики, балансирано с много добри нива на киселини и плътност, оставя трайни въздействащи впечатления след отпиване – дълъг, свеж и много вкусен финал.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория