Алкохол: 14,5 ОБ%
Сортове: Мавруд 60% х Рубин 40%
Реколта: 2017
Винификация: Ръчно бране на гроздето, първична селекция още на лозята. Последваща селекция на гроздето при приемане в избата, ронкане, мачкане и студена ензимна мацерация при 7-9˚C за 5 дни, алкохолна ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в неръждаеми винификатори с пълен контрол на температурата. Купажът отлежава в български бъчви за 18 месеца и 2 години в бутилка
Награди:
BIWC – Златен медал за реколта 2014
MundusVini , Германия- Златен медал за реколта 2014
Selection Mondiales des Vins, Канада – Златен медал 2016
Vino Balkanika – Златни медали за реколти 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012
BIWC – Златен медал 2013
Mundus Vini, Германия – Златен медал 2013
Mundus Vini, Германия – Най-добро червено вино от България 2013
Mundus Vini, Германия – Сребърен медал 2015
Vinalies Internationales, Франция – Сребърен медал 2014
Korea Wine Challenge – Най-добро червено вино от България 2014
Вино и храна: Агнешко, дивеч,червени меса на фурна, грил и барбекю и традиционна българска кухня (капама)