Либера Мелник Бленд Хотово 2021, 750 мл.
33.50 лв.
Година на гроздобер: 2019
Сортове: 36% Мелник 55, 32% Широка мелнишка лоза, 32% Мелник 82
Количество: 0,750 мл.
Хотово е премиум бранда на Либера Естейт. За създаването на тези вина използвахме най-добрите грозда от масивите ни в едноименното село в Долината на Струма. Вината с марка Хотово са в лимитирани серии, за които използвахме първо зареждане френски бъчви, които да подчертаят облика на божествената напитка от този винарски край.
Всяка бутилка е подписана от нашия консултант Живко Енчев, Сомелиер на годината 2017, за да гарантира произхода и качеството на виното. Не изневерихме и на стилът си да прилагаме и работим с местните сортове, та дори и да съчетаем цели три от тях в едно вино – Мелник бленд.
Отлежаване в бъчви – 5 месеца
Подобни продукти
Атрактивен бленд от четири френски сорта, с наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 12 месеца в 100% френски дъб.
NEW VINTAGE 2019
Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура.
Година на гроздобер: 2022
Кутия: 5 L
Сортово съдържание: 60% Сира; 40% Гренаш
Френско вино в кутия – Bag in Box.
Производител: Domaine de l’Arjolle
Алкохол: 12,5 ОБ%
Захарност: Сухо бяло вино
Цвят: Среден по интензивност сламен цвят
Аромати: Интензивен нос с преобладаващи аромати на ананас, дюля, пъпеш, цвят (цъфтеж), индрише, бонбони
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Средно тяло
Вкусови х-ки: Интензивен вкус – съчетание на цитрусово (грейпфрут), тропическо (ананас) и цветисто усещане
Зрялост: Може да се пие веднага, но има потенциал да отлежава
Завършек: Среден по продължителност завършек, след като се преглътне виното има какво още да ви казва.
Алкохол: 14,5 ОБ%
Захарност: Полусладко (32 г./л. остатъчна захар)
Цвят: Блед гранатов цвят
Аромати: Силно изразен плодов аромат с преобладаваща дюля и букет от билки, открояват се характерният пелин, карамфил, захаросани червени плодове, печен сладкиш, ликорис
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Леко елегантно тяло
Вкусови х-ки: Елегантно съчетание на лека сладост, карамелизирани плодове и билки, заедно с типичната за пелина горчивина, но всички в умерена пропорция
Зрялост: Готово да се пие, не е подходящо за отлежаване над 1-2 години
Завършек: Дълъг финал
Алкохол: 13,0 ОБ%
Захарност: Сухо бяло вино
Цвят: Среден по интензивност сламен цвят
Аромати: Типични за сорта аромати, ясно изразен цитрус като преобладават ароматите на лайм, грейпфрут, тревисти нотки и зелена ябълка, заедно с тропическо фино участие на маракуя и пъпеш
Киселини: Средни към високи нива на киселини
Тяло: Леко елегантно тяло
Вкусови х-ки: Елегантно съчетание на цитрусово (лимон, грейпфрут) и тропическо (маракуя) усещане
Зрялост: Готово да се пие, не е подходящо за отлежаване над 1-2 години
Завършек: Среден по продължителност завършек.
Атрактивен бленд между два български сорта. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 18 месеца в 100% български дъб. Възможна е появата на благородна утайка.
Розе от българския сорт Рубин, от собствените лозя на избата. Свеж и плодов аромат, който ви приканва да отпиете веднага. А на небцето се наслаждавате на изразена плодовост, лека пикантност и минералност, които носят пълна наслада. Дълъг и запомнящ се послевкус.
Година на Гроздобер: 2017
Сорт: Мелник 55
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 14,5 %
Есента е представена от Пино Ноар с искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна, зряла черна череша и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал.
Вид: Бяло
Година на гроздобер: 2021
Бутилка: 750 ml
Сортово съдържание: 100% Ризлинг
Производител: Gustave Lorentz
Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.