Емона Совиньон Блан 2022, 750 мл.

18.50 лв.

Година на Гроздобер: 2022
Сорт: Совиньон Блан
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 13,0 %

Изчерпан

  ... човека разглеждат този продукт

Емона Совиньон Блан от ВИ Трост, Словения е сочно, плодово и минерално вино. Типичен и интензивен сортов аромат на цитрусови плодове, бъз и маракуя. Истинска хармония на сортовата експресия.

Апелация: Долината на р. Випава, Словения (винен регион за бели вина с прохладен климат в югоизточна Словения, до границата с Италия)

Лозя: Гроздата идват от подбрани лозя намиращи се на склоновите около село Мале Жабле и град Випава.

Избата: Слави се със своя прецизен и изчерпателен производствен процес. Гроздето се бере ръчно и само най-доброто качество се избира за вината. Целият процес на винопроизводство е организиран така, че да се избягва всякакво оксидиране, и точно на това се дължат чистите аромати и ниското съдържание на сяра във вината.

Винарски техники: Гроздето се бере ръчно и само най-доброто качество се избира за вината. Целият процес на винопроизводство е организиран така, че да се избягва всякакво оксидиране, и точно на това се дължат чистите аромати и ниското съдържание на сяра във вината. Ферментацията е проведена в съдове от нераждаема стомана с температура под 15° C за повече от три седмици.

Изба Trošt е малка винарска изба в долина Випава – в югозападната част на Словения, близо до границата с Италия.

Долината е известна с уникалния си климат, съчетаващ средиземноморски и предалпийски влияния: непредсказуеми атмосферни условия с обилни дъждове, много слънце и доста ветровити дни. Изба Trošt се намира в долината в подножието на склоновете южно от средновековното градче Свети Криж (Свети Кръст). Лозята заемат 70 хка, а годишно се произвеждат 50 000 бутилки.

Изба Trošt се слави със своя прецизен и изчерпателен производствен процес. Гроздето се бере ръчно и само най-доброто качество се избира за вината.

Совиньон блан е сортът, който се радва на най-голямо внимание в долината. Благодарение на прецизния и добросъвестен подход на нашия винар, виното ни се стреми да отговаря на най-високите световни стандарти.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория