Ейч Арт Хърбал Инфюзд Пино Ноар 2018, 750 мл.

18.50 лв.

8 продадени последните 20 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Алкохол: 14,5 ОБ%
Захарност: Полусладко (32 г./л. остатъчна захар)
Цвят: Блед гранатов цвят
Аромати: Силно изразен плодов аромат с преобладаваща дюля и букет от билки, открояват се характерният пелин, карамфил, захаросани червени плодове, печен сладкиш, ликорис
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Леко елегантно тяло
Вкусови х-ки: Елегантно съчетание на лека сладост, карамелизирани плодове и билки, заедно с типичната за пелина горчивина, но всички в умерена пропорция
Зрялост: Готово да се пие, не е подходящо за отлежаване над 1-2 години
Завършек: Дълъг финал

+
  Доставка до: апр. 21 – апр. 23
  ... човека разглеждат този продукт

В H`ART HERBAL INFUSED PINOT NOIR представяме една традиционна българска напитка, създадена по традиционна българска рецепта на основата на НЕтрадиционен за производството й сорт – ПИНО НОАР – отлежал, реколта 2018, висококачествен, елегантен с 32 г./л. естествена остатъчна захар, който старателно наложихме с 18 билки и плодове, събирани в района на Лозе „Над пещерите“, откъдето идва и гроздето.

Българският пелин е известен с лечебните си свойства още от древността, а сега му даваме нов шанс за модерно развитие!

Да се консумира охладен самостоятелно като аперитив или в комбинация с ароматни ястия и сирена!

Сортов състав: 100% Пино Ноар

Гроздобер: 28.10.2018 ръчно бране и селекция на гроздето, което е със захарно съдържание над 33 зах.eдиници по Brix

Винификация: Винификацията започва със студена мацерация с продължителност 2 дни, следва провеждане на контролирана продължителна алкохолна ферментаия в съдове от неръждаема стомана, задържане на виното с твърдите части след АФ за 2 дни и последващо бързо отделяне. Като резултат от високите захари на изходната суровина, се получава ествествено полусладко вино с 32 грама на литър естествена остатъчна захар и 14,5 об.% алкохол. След отцеждане виното се съхранява в иноксов съд за продължителен период до 2020, когато полученият Пино Ноар използваме като основа за създаването на H’ART HERBAL INFUSED PINOT NOIR – налагаме го за период от 14-21 дни с дюли, ябълки и 18 билки, събирани също от района на лозето, от което идва и самото грозде за него.

Брой бутилки: 1 900 бутилки

Виното: Нетипично елегантен наложен пелин – Наложен Пино Ноар: експлозия от аромати и загадъчни нюанси на носа, а тялото е приятно и леко с освежаваща горчивина, типична за билката, но поднесена в обвивката на приятна сладост.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория