Ейчс Рубин 2021, 750 мл.

24.60 лв.

3 продадени последните 19 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Алкохол: 14,5 ОБ%
Захарност: Сухо червено вино
Цвят: Среден по интензивност рубинено червен цвят
Аромати: Богат и експресивен аромат на нос, в който откриваме пресни червени и горски плодове – черна черница, боровинки, череши, както и сухи листа, черен пипер
Киселини: Средни нива на киселини
Тяло: Елегантно средно тяло, деликатно, но дръзко, меки танини, въпреки възрастта си
Вкусови х-ки: Ароматите от носа се припокриват и във вкуса, обвити в приятна свежест.
Зрялост: Готово, но може да отлежава, има потенциал за развитие
Завършек: Среден по продължителност, плодов и свеж.

+
  Доставка до: юни 18 – юни 20
  ... човека разглеждат този продукт

Серията H`s съдържа вина само от местни сортове. Тя изразява виждането на HARALAMBIEVI как с правилни практики в лозето и избата характерните за Плевенския регион Рубин и Кайлъшки мискет могат да проявят своите достойнства и да се превърнат в емблема.

Лозе: Лозе „ДЪБНИКА“ се намира на левия бряг на река Вит, в района на с. Горни Дъбник, където реката слиза от хълмовете на Предбалкана и се запътва към устието си: почвата е мощна, добре структурирана, дренирана, върху карстова основа, надморската височина е около 180 метра. На Лозе „Дъбника“ за създаване на масива със сорта Рубин е използван посадъчен материал с автентичен произход от самия му първоизточник, а именно: експерименталното лозе на Института по лозарство и винарство в Плевен, където през 40-те години на XX век е селектиран и създаван сорта Рубин /Небиоло х Сира/.

Гроздобер: 19 – 23.09.2020 г. ръчно селектирано бране в касетки

Реколта: Продължителни и интензивни пролетни валежи по време на фазата развитие на съцветията и значително забавяне на вегетацията, но благоприятни слънчеви и сухи дни през фазата на цъфтеж; в съчетание с горещо и сухо лято, топло и без валежи и по време на целия гроздобер с големи амплитуди на нощни и дневни температури. Една предизвикателна лозарска година с качествен добив – в резултат здраво и качествено грозде, предпоставка за създаване на висококачествени вина.

Винификация: Ронкане и мачкане последвано от студена предферментативна мацерация в продължение на 5-7 дни с цел екстракция на аромати и цвят. Алкохолна ферментация през първата седмица на Октомври в неутрален вертикален иноксов ферментатор, изведена със специфичен за сорта щам дрожди и с постоянен контрол на температурата. Обливания и делестаж с цел оптимизиране на екстракционните процеси. След алкохолна ферментация задържане върху твърдите части за около 10 дни. Контролирано изведена малолактична ферментация в неръждаеми резервоари, последвано от сваляне на температурата до 2 градуса и разпределяне на партидата във френски барици най-висок клас 4-то зареждане с продължителност на отлежаване в тях 6 месеца, в инокс за 3 месеца преди бутилиране.

Виното: Елегантен, но дързък Рубин! Неподправен, чисто сортов! Има грациозно средно тяло, меки, макар и още млади танини, очарователни киселини. Във вкуса и аромата се усещат сочни череши, черна черница и боровинки, черен пипер пък напомня за сериозността на сорта.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория