Гóрката Мавруд; Рубин; Мерло 2019, 750 мл.

25.00 лв.

6 продадени последните 5 часа
Побързай! Вече 4 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези  сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.

+
  Доставка до: апр. 16 – апр. 18
  ... човека разглеждат този продукт

Сортове: Мавруд 50%,Рубин 35% Мерло 15%
Дегустационни бележки: Атрактивен бленд на два български и един френски сорт.Плътен червен цвят, с леки гранатови отенъци, комплексен аромат на зрели горски плодове, ванилия и тъмен шоколад, съчетан със землисти тонове, тютюн и подправки. Плътно и балансирано тяло, с леко сушащи танини и пикантен финал.
Винификация: Последваща селекция на гроздето при приемане в избата, ронкане, мачкане и студена ензимна мацерация при 7-9˚C за 5 дни, алкохолна ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в неръждаеми винификатори с пълен контрол на температурата. Купажът отлежава в български бъчви за 14 месеца.
Вино и храна: Добре се съчетава с червени меса, едър дивеч, сурово сушени деликатеси. Сосове: винен, Жу, BBQ или сос със сини сливи. Сирена: Бри, Гауда, Ементал, сирена с благородна плесен.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория