Гóрката Димят 2022, 750 мл.

21.00 лв.

5 продадени последните 6 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Вила Юстина Гóрката е серия, която е вдъхновена от стремежа ни да разкрием новия облик на местните сортове Димят, Мавруд и Рубин. В месността Гoрката, където се намират нашите лозови масиви, внимателно подбрахме терен, на който да засеем тези  сортове, така че да извлечем максималния потенциал от гроздето, което тероарът е създал и да го превърнем във вино, показващо един нов облик на местните ни сортове.

+
  Доставка до: юни 18 – юни 20
  ... човека разглеждат този продукт

Сортове: Димят 100 %
Дегустационни бележки: Искрящ златист цвят с нежни зеленикави отенъци. Деликатен нос със свежи нотки на аспержи, лайм,лимонова кора,в които нежно се преплита сладка ванилия.Сочно и хармонично тяло с минерален и свеж финал.
Винификация: Веднъж селектирано на лозята, гроздето се сортират отново на сортировъчна маса, след което се ронка и пресува в пневматични преси след известно настойване с ципите при ниска температура. Ферментацията се провежда в неръждаеми съдове при температури 14-16˚C, за около 10 -15дни. Част от готовото вино отлежава във френски дъбови бъчви 6 месеца и на по- късен етап се купажира с останалата част, която е отлежавала в иноксов резервоар, за да се получи по-комплексно вино.
Вино и храна: Добре се комбинира със зелени салати, рибни ястия, пернат дивеч, печени зеленчуци,паста или пица с морски дарове. Сирена: пармезан, мус от сирена, козе сирене, Халуми, Бри, Гауда.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория