Винярд Селекшън Соларис 2021, 750 мл.

18.50 лв.

7 продадени последните 16 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Алкохол: 13,5 ОБ%
Захарност: Сухо бяло вино
Цвят: Златист искрящ цвят
Аромати: На нос виното разкрива нежни цветисти и цитрусови нюанси, но водещи са плодовите нюанси – зрели сочни бяла праскова, кайсия, пъпеш
Киселини: Средни към високи нива на киселини
Тяло: Средно тяло – деликатно, но с добре изразена структура
Вкусови х-ки: Свежи пикантни цитрусови вкусове преминават в зрели месести костилкови плодове и тропици
Зрялост: Готово да се пие, не е подходящо за отлежаване над 1-2 години
Завършек: Свеж и дълъг завършек
Храна: Скариди или пък авокадо върху препечен хляб с миди и подправки

+
  Доставка до: апр. 19 – апр. 21
  ... човека разглеждат този продукт

Лозе: Създаден от грозде, отгледано на Лозе МОГИЛИТЕ, разположено в средната част на склона над извора на река „Петърнишка бара“ край с. Петърница, където почвата е плитка сива горска върху карстова основа с високо съдържание на глина и надморска височина около 300 м.

Сорт: Соларис е сравнително млад сорт, създаден  през 1975 година отново дело на Норберт Бекър в Държавния института по лозарство във Фрайбург, когато той кръстосва Merzling (което пък е кръстоска на Seyve-villard x (Riesling x Pinot Gris) и Gm 6493 (което е сборно дело на Zarya Severa x Muscat Ottonel) … сложно родословие с произход на единия родител от Чехословакия дори, но в крайна сметка във Фрайбург Бекър регистрира този сорт и той е официален за ЕС сорт Vitis vinifera, който вече се радва и на награди. Предимно отглеждан в Баден, Германия, но също така и в по-северните европейски страни като Белгия, Дания, Англия, та дори и Полша. Соларис е раннозреещ сорт, с добра устойчив на заболявания и измръзване. Вината се характеризират със силно изразен плодов характер, цветисти нотки и дори бананови и ядкови аромати със средни киселини, счита се, че е подходящ за сладки вина, тъй като може да натрупа много захари. А ето го в Петърница и в нашия елегантен стил. Кога узрява при нас? – Когато хората почиват августовски на някой плаж, ние правим соларис J

Гроздобер: 19.08.2021 г. ръчно селектирано бране

Винификация: Гроздето се охлажда преди приемане. Ронкане и мачкане, последвано от пресуване в редуктивна среда с цел запазване на ароматите. Винификация при бистра мъст в малки съдове с постоянен контрол на температурата, продължителна ферментация, контакт с утайките за 3 месеца.

Брой бутилки: 3 790 бутилки

Виното: Свежи сочни зрели плодове са доминиращи на нос и небце, леки цветисти нюанси пък показват елегантност на ароматите,  добре изразена и все пак нежна структура, тяло с добър баланс, силно изразена свежест.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория