Верус Совиньон Блан, 750 мл.

28.50 лв.

8 продадени последните 15 часа
Побързай! Вече 5 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на Гроздобер: 2023
Сорт: Совиньон Блан
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 13,0 %

+
  Доставка до: май 20 – май 22
  ... човека разглеждат този продукт

Сочно и сортово с интензивни аромати. Истинска хармония на сортовата експресия.

Апелация: Щирия, Словения (винен регион за бели вина с прохладен климат в източна Словения, до границата с Хърватска и Унгария)

Лозя: Гроздата на Верус идват от подбрани лозя намиращи се на склоновите около селата Мали Бребровник, Мали Ког, Литмерк и Иванквци (Словения).

Почви: Варовикови почви с примеси на глинести и песакливи почви, както и варовикова глина на стръмните склонове с преобладаващи глинести почви в лозето намиращо се в с. Мали Ког.

Обратотки: Обработката на лозите е единичен гюйо за да се осигури оптимално излагане на слънце. Всички обработки в лозята са извършвани чрез интегрираната сисмема под мониторинга на IPGV. Гроздето е брано на ръка.

Избата: Малка, модерна и добре оборудвана изба, изградена от Verus. Vineyards Ltd. Капацитета на избата е 80.000 литра.

Винарски техники: Единствено здрави и идеално зрели грозда са брани в малки 12 килограмови касетки с големи отвори. Хладните грозда бързо се пресовани без контакт с ципите, за да се предотврати екстракта на феноли и конфитюрените аромати. Ферментацията е проведена в съдове от нераждаема стомана с температура под 15° C за повече от три седмици.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория