Верус Ризлинг 2022, 750 мл.

28.50 лв.

8 продадени последните 16 часа
Побързай! Вече 2 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на Гроздобер: 2022
Сорт: Ризлинг
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 12,5 %

+
  Доставка до: юли 24 – юли 26
  ... човека разглеждат този продукт

Апелация: Щирия, Словения (винен регион за бели вина с прохладен климат в източна Словения, до границата с Хърватска и Унгария)

Лозя: Лозята са перфектна комбинация от открити към вятъра и с югоизточно и югозападно изложение, което ограничава директната слънчева светлина и прекаленото затопляне на гроздата преди беридбата. Всичко това осигуравя оптимално развитие на лозата и запазва естествените сортови аромати.

Почви: Варовикови почви с примеси на глинести и песакливи почви, както и варовикова глина на стръмните склонове с преобладаващи глинести почви в лозето намиращо се в с. Мали Ког.

Обратотки: Обработката на лозите е единичен гюйо за да се осигури оптимално излагане на слънце. Всички обработки в лозята са извършвани чрез интегрираната сисмема под мониторинга на IPGV. Гроздето е брано на ръка.

Избата: Малка, модерна и добре оборудвана изба, изградена от Verus. Vineyards Ltd. Капацитета на избата е 80.000 литра.

Винопроизводство: Единствено здрави и идеално зрели грозда са брани в малки 12 килограмови касетки с големи отвори. Внимателно отношение към гроздата, мъстта, сока и към самото вино. Гроздата се пресоват бързо с минимален контакт с ципата за да се минимизира извличането на феноли. Сока е подложен на студ за 24 часа по същата причина, след което отива за ферментация. Ферментацията е проведена в съдове от нераждаема стомана с температура под 15° C за повече от три седмици. След ферментацията вината стоят върху дрождите поне два месеца.

Винарски техники: Единствено здрави и идеално зрели грозда са брани в малки 12 килограмови касетки с големи отвори. Хладните грозда бързо се пресовани без контакт с ципите, за да се предотврати екстракта на феноли и конфитюрените аромати. Ферментацията е проведена в съдове от нераждаема стомана с температура под 15° C за повече от три седмици.

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория