Бяло вино Мари-Кристин Шато Л’Омерад – Marie-Christine-Château L’Aumérade

37.00 лв.

5 продадени последните 3 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2022
Бутилка: 750ml
Сортово съдържание: 100% Рол (Верментино)
Производител: Château de L’Aumerade

+
  Доставка до: апр. 19 – апр. 21
  ... човека разглеждат този продукт

Дегустация: Цветът е искрящ и бледо-златист. Много свежи и финни аромати на бели плодове с нотки на мента и ликьор, последвани от прекрасен баланс и жизненост в небцето. Много финес, деликатност и свежест във финала.
Винификация: Гроздето се бере механично през нощта и се прекарва през тръбен обменник при 15 °С преди студената мацерация. Това е последвано от пресоване и подбор на най-добрите сокове за това вино. Статично утаяване при 13 °C и ферментация в бетонни съдове при контролирана температура от 17-22 °C в климатизирана изба, за да се запазят ароматите и качеството на всеки сорт поотделно. Следва утаяване, финно филтриране и бутилиране в началото на годината, следваща гроздобера. Отлежаване на бутилираното вино в избата мин. 3 месеца, преди експедиция.
Тероар / Лозя: Тероар в района на „Златния триъгълник“ на Прованс. Обширна равнина с пикантна и минерална глинесто-варовикова почва.
Подходящи храни: Това бяло вино е прекрасно за аперитив. Съчетава се идеално с бели риби, ракообразни, аспержи и леки десерти с плодове.
Район: AOP Côtes de Provence – Cru Classé
Температура на сервиране: 10-12 °C
Алкохолно съдържание:  13,5 %vol
Потенциал за отлежаване в бутилка: 2-3 години
Тегло на бутилката: 1.3 кг.
Броя в кашон: 6
Цена за 1 бутилка

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория