Братанов 3 бленд Шардоне Вионие Тамянка 2021, 750 мл.

29.50 лв.

6 продадени последните 20 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2021
Сортове: Шардоне & Вионие & Тамянка
Количество: 0,750 мл.
Алкохол: 14%

+
  Доставка до: юни 18 – юни 20
  ... човека разглеждат този продукт

Бленд от Шардоне, Вионие, Тамянка

Вдъхновени от бялата Симбиоза, в която съчетаваме шардоне, вионие и тамянка, от 2019 реколта решихме да пресъздадем този купаж с ферментация и отлежаване в дъбови бъчви. Толкова ни хареса, че белият 3-Бленд стана естествено допълнение към събратята си в червено и розово J

За третата реколта на това вино отново избрахме грозде предимно от по-старите ни лозя, като съотношението между сортовете е по 40 % шардоне и вионие, а тамянката е 20 %. Трите сорта ферментират с “дивите дрожди” заедно като “сепаж” и отлежават 10  месеца в 8 български бъчви от по 400 л (3 нови с изпичане по технология на Мария Стоева и 5 използвани). Благодарение на периодичния “батонаж” (вдигане на утайките) по време на отлежаването в бъчви, в това вино има повече мазнота и структура спрямо бялата Симбиоза. Виното не е стабилизирано на студ – възможна е поява на безвредна кристална утайка.

С отличната хармония между трите сорта, запазения плодово-цветист характер, деликатно обогатен от контакта с българския дъб, това вино е поредното доказателство, че тероарът на Сакар е подходящ не само за червени сортове. Атрактивната визия, дело на дизайнера Стефан Гьонев, изразява напълно красотата на този бленд и неговото благородство!

Жив и искрящ цвят със златисти нюанси. Разкрива се многопластова ароматна палитра от нежни бели цветя, препечен хляб, десерти с маслен крем и ядки, плодови нюанси на дюля, бяла череша, преплетени с билкови нотки. Тялото е сочно и обемно, с добра структура и финес. Във вкуса се открива същото богатство от аромати, типични за тези три благородни сорта, дори и с лека нотка на сладки подправки, които оставят дълъг послевкус с минерален оттенък. Отлично за пиене и в момента, но с добър потенциал за развитие в бутилка (2023-2027)

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория