Братанов Сира Сан Барик 2019, 750 мл.

18.00 лв.

4 продадени последните 18 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на Гроздобер: 2019
Сорт: Сира
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 14,5 %

+
  Доставка до: апр. 17 – апр. 19
  ... човека разглеждат този продукт

100% Сира, без отлежаване в дъб

Сан Барик Сира от Южен Сакар, от собствените лозя на Братанови – по-елегантна и ефирна, без да е отлежава в дъбови бъчви, свежа!

Цветът и е средноинтензивен, с нежни рубинени оттенъци.

Плодов, сдържан нос, в който се откриват сушени плодове като вишна, боровинка. Елегантно средно тяло в добър баланс със свежи киселини, суховат завършек, който подканя за още една глътка.

Една типична и много натурална Сира (добавени само сулфити), изявяваща много чисто тероара на Южен Сакар.

Това вино е наследник на Syrah Great Vintage от великолепната 2013 реколта, когато в избата работят двама млади енолози-стажанти – Джес Уивър от Нова Зеландия и Ричард Лабанц от Унгария. В необичайно лошата за региона реколта 2014 почти не бутилират сира. Продължават концепцията за сира с изявена типичност на сорта и “чистота” на тероара с реколта 2015 и 2016 на Syrah Sans Barrique, когато към екипа на Братанов се присъедянв завършилата в Дижон, Франция еноложка Мария Стоева. С реколта 2017 правят още един “ъпгрейд”, като отново ферментират сира спонтанно само с “дивите” дрожди от лозето. Оказва се, че това е един много правилен подход към сирата от Сакар, която освен че е изключително подходяща за отлежаване в дъбови бъчви, може да покаже интересен характер и в чистия си вид.

Сервиране: Охладено при t 16–18 °C

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория