Братанов Сира Елица Прайвит Ризърв 2016, 750 мл.

47.50 лв.

3 продадени последните 8 часа
Побързай! Вече 3 човека добавиха този продукт в своята пазарска количка.

Година на гроздобер: 2016
Сорт: Сира
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 15,0%

+
  Доставка до: юли 24 – юли 26
  ... човека разглеждат този продукт

Сирата е новата звезда на Южен Сакар – районът, където този благороден сорт се развива най-добре в България. Това е четвъртата ни реколта на тази изключителна сира, която е кръстена на второто момиче в сем. Братанови, очарователната Елица. Купажът е прецизно направен от селекция на най-добрите 13 дъбови бъчви с различен обем и произход (български, унгарски и френски). Виното е съзряло 27 месеца в бъчвите и още 17 месеца в бутилка преди излизане на пазара през октомври 2019 г. Нефилтрирано – възможна е поява на благородна утайка. Лимитирано количество от 4 670 бутилки.

Дегустационно описание: наситен виолетовочервен цвят с мастилени оттенъци. Разкриват се сложни и многопластови сортови аромати с подправкови акценти, тъмен шоколад и черешово конфи. Плътно и стегнато тяло с кадифена структура, което разкрива богати и дълбоки аромати на пипер, кардамон и кутия от пури, примесени с нежни цветисти нюанси на виолетки в края.
Благороден пикантен завършек оставя неповторимо усещане за топлота и загатва сериозен потенциал за отлежаване.  (2019-2029).

Подходяща храна: меса от черно прасе, телешко, с пепър сос или просто запечени, както и с различни шоколадови десерти, особено от тъмен шоколад, суфле, дори с ментови подправки.

Сервиране: Охладено при t 16–18 °C

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория