Братанов Розе Мерло, Каберне Совиньон и Сира Памплемус 2022, 750 мл.

18.00 лв.

Година на гроздобер: 2022
Сортове: Мерло & Каберне Совиньон & Сира
Количество: 0,750 мл.
Алкохол %: 13,5 %

Изчерпан

  ... човека разглеждат този продукт

РОЗЕ ПАМПЛЕМУС
*От френски “Памплемус” (Pamplemousse) – грейпфрут. Името се роди от преобладаващия аромат и вкус на зрял червен грейпрфут, който се придава най-вече от Кабернето.
За първа реколта работим с международните червени сортове от новите ни лозови насаждения в местност Датарла на село Шишманово, Южен Сакар. Лозето е създадено през 2016 година, като тук почвите са по-глинести в сравнение с тези на старите ни лозя в местност Армутлука. Виното е сепаж (сортовете ферментират заедно) от Мерло, Каберне Совиньон и Сира, обрани специално рано за розе на 29 август. Ферментацията е протекла с “диви” дрожди (естествената микрофлора от лозето). Виното не е стабилизирано на студ – възможна е поява на безвредна кристална утайка. Произведено в лимитирано количество от 2 230 бут. Алкохол 13,5 %
Дегустационно описание: Цвят на лучена люспа с прасковено-медени нюанси. Богат ароматен профил с открояваща се атака на червен грейпфрут. Гъвкаво и сочно тяло с мека структура, нотки на билки и леко пикантен привкус. Усещането за грейпфрут се придава и във вкуса с нежна свежест и приятна лека запомняща се горчивина във финала.
Подходяща храна: самостоятелно или в съчетание със зеленчукови ястия – рататуй, постен гювеч, меса на барбекю, сьомга, средно зрели сирена.
Сервиране: Добре охладено при t 9–11 °C

Затвори Количка
Затвори Любими
Close Разгледани
Затвори
Категория